Barangolás - 2 éjszakás

Barangolás - 2 éjszakás

2 éjszaka szállás

félpanziós ellátás

valamint az alábbi programok

 

    1.nap

Szobák elfoglalása

Városnézés idegenvezetővel

Vacsora után mókás quizparty

 

   2. nap

Kirándulás

Gyékényes – Őrtilos – Borkóstoló a Vázsonyi pincében 

(Nagyatádtól kb. 60 km)

– Autóbusszal Gyékényesre utazunk.  Az itt található 340 hektáros bányató kristálytiszta vizével valódi horgász- és búvárparadicsom. Rövid sétánk során ismerkedhetünk a tó szépségeivel.

– A következő állomásunk Őrtilos, amely a Duna-Dráva Nemzeti Park egyik gyöngyszeme. A Szentmihály hegyről különleges panoráma tárul elénk. A hegyről átlátunk Horvátországba, és megcsodálhatjuk a Mura és a Dráva folyó találkozását. Ezután a XIX. század végén épült hegyi kápolna érdekességeit ismerhetjük meg.

A programot egy borkóstoló és piknik zárja az itt található hangulatos Vázsonyi pincészetben.

– délután fürdőzési lehetőség a gyógyfürdőben (fürdőbelépő: 1200 Ft)

– vacsora után zenés, táncos est


    3. nap

– az alábbi kirándulási lehetőségek egyike:

A., Barcs – Drávaszentes (Nagyatádtól kb. 50 km)

Utazás Barcsra, ahol Barcsi Múzeum állandó kiállítását tekintjük meg, amely a település életét és kultúráját mutatja be a kezdeti időktől egészen a közelmúltig. Ennek megfelelően először azokat a régészeti leleteket nézzük meg, amelyek Barcson és környékén kerültek elő, és bepillantást engednek a történelem előtti időkben ott élt emberek életébe.

Ezután Séta a vadregényes Dráva partján.

Továbbutazás a Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközponthoz, amely a Duna – Dráva Nemzeti Park természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban, az Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a mangalicák megismerésére.

 B.,Nagysallér – Vidrapark (Nagyatádtól kb. 20 km)

Utazás Nagysallérba. Az itt található vadászházban Trófea Kiállítás és Helytörténeti Múzeum látható. A vadászház mellett került kialakításra a nagysalléri vadaspark, amely Magyarország öt nagyvadja közül a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, őznek és muflonnak ad otthont és nyújt lehetőséget a látogatóknak, hogy természetes környezetükben figyelhessék meg a vadakat. A közelben épült egy kis fakápolna, amely a Hubertus misék megtartását is lehetõvé teszi.

Rövid erdei sétával közelíthető meg a petesmalmi tórendszer mellett található „Studinka László” Természetismereti Központ, amelyet egy régi erdészházból alakítottak át. A gróf Széchenyi Zsigmond, báró Schell József és Studinka László által kedvelt erdészlak falai mai is őrzik az elődök szellemét, amelyről az emlékszoba ad tanúságot. A tórendszerben számos vidra él, de azoknak a látogatóknak a kedvéért, akiknek a természetes élőhelyükön nincs szerencséjük megpillantani őket, a bejárat közelében egy külön kifutóban bemutatják Lucát és Aladárt, a két mentett vidrát.

 – hazautazás

 Részvételi díj:

 2 ágyas prémium szobában : 45 800 Ft / fő + IFA (400 Ft / fő / éj)

1 ágyas prémium szobában : 53.800 Ft / fő + IFA (400 Ft / fő / éj)

 (amely minimum 25 fő esetén érvényes, és a programok útiköltségét nem tartalmazza)

A programokhoz idegenvezetőt biztosítunk.

 Csoportkedvezmény:

Minden 16. fő számára a szállás és az ellátás térítésmentes.