Barangolás - 3 éjszakás

Barangolás - 3 éjszakás

– 3 éjszaka szállás
– félpanziós ellátás
– valamint az alábbi programok

1. nap
-Szobák elfoglalása
-Városnézés idegenvezetővel
– Vacsora után mókás quizparty

2. nap
– az alábbi kirándulási lehetőségek egyike:
A., Barcs – Drávaszentes (Nagyatádtól kb. 50 km)
– Utazás Barcsra, ahol Barcsi Múzeum állandó kiállítását tekintjük meg, amely a település életét és kultúráját mutatja be a kezdeti időktől egészen a közelmúltig. Ennek megfelelően először azokat a régészeti leleteket nézzük meg, amelyek Barcson és környékén kerültek elő, és bepillantást engednek a történelem előtti időkben ott élt emberek életébe.
– Ezután Séta a vadregényes Dráva partján.
-Továbbutazás a Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközponthoz, amely a Duna – Dráva Nemzeti Park természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerteti meg a látogatókat, mindemellett igazi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A bemutatóközpont közelében kialakított gazdaságban, az Őshonos háziállat bemutató nyújt lehetőséget többek között a rackajuhok, a szamarak, a hucul lovak és a mangalicák megismerésére.

B.,Segesd (Nagyatádtól kb. 15 km)
– Utazás Segesdre. A tatárjárás után IV. Béla király többször is Segesden időzött, és itt működött a királyi kancellária is, ezért mondják sokan azt, hogy ekkortájt Segesd volt az ország fővárosa. A történelmi emlékekben gazdag településen ásatások során feltárták az ispánsági központ csaknem egészét, s jelentős leletekre bukkantak.
– A falu szívében, egy XIX. századi uradalmi malomépületben található a múzeum. Az épületben megtekinthetjük a csaknem kilencezer kötetes könyvtárat, valamint kiállításokat, ahol az ásatási leletek bemutatása mellett egy kovács- és fazekasműhely rekonstrukcióját is elkészítették a szakemberek.
– Ez követően a XVIII. század közepén épült barokk stílusú római katolikus templomba látogatunk, amely nemcsak kívülről szemet gyönyörködtető.

– vacsora után kincskereső túra Nagyatádon

3. nap
– az alábbi kirándulási lehetőségek egyike:

A.,Kisbajom (Nagyatádtól kb. 20 km)
– Utazás autóbusszal Kisbajomba, amely a somogyi erdőség közepén található, picike zsákfalucska, egy igazi „ékszerdoboz”. Itt megtekintjük az országos műemlékvédelem alatt álló református templomot és a skanzent, amely a hajdani népi építészet emlékeit őrzi.
– A délelőtt során kovácsbemutatóban, lovaskocsikázásban, kosárfonásban és sajtbemutatóban lesz részünk. A programot kemencében sült langalló, pálinka és házi szörp kóstolás egészíti ki.

B.,Kaszópusztai kisvasutazás (Nagyatádtól kb. 20 km)
– Utazás autóbusszal Kaszópusztára, onnan erdei kisvasúttal erdők között, csodálatos tájon haladunk a Baláta-tóhoz. A Baláta –tó Közép- Európa egyetlen ősláposa, természetvédelmi terület. Megismerkedhetünk e táj sokszínű élővilágával, amely felejthetetlen élményt nyújt az itt kirándulóknak.
– Az erdei pihenőnél piknik is várja a vendégeket.
Itt található még a Lombkorona tanösvény , amely hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló Magyarországon. Mintegy tíz méter magasan mutatja be a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágát.
A közelben található egy vadaspark, amely szarvasok és vaddisznók otthona.

C.,Gyékényes – Őrtilos – Borkóstoló a Vázsonyi pincében
(Nagyatádtól kb. 60 km)
– Autóbusszal Gyékényesre utazunk. Az itt található 340 hektáros bányató kristálytiszta vizével valódi horgász- és búvárparadicsom. Rövid sétánk során ismerkedhetünk a tó szépségeivel.
– A következő állomásunk Őrtilos, amely a Duna-Dráva Nemzeti Park egyik gyöngyszeme. A Szentmihály hegyről különleges panoráma tárul elénk. A hegyről átlátunk Horvátországba, és megcsodálhatjuk a Mura és a Dráva folyó találkozását. Ezután a XIX. század végén épült hegyi kápolna érdekességeit ismerhetjük meg.
A programot egy borkóstoló és piknik zárja az itt található hangulatos Vázsonyi pincészetben.

– vacsora után zenés, táncos est


Részvételi díj :

2 ágyas prémium szobában : 63.800 Ft / fő + IFA ( 400 Ft / fő / éj )

1 ágyas prémium szobában : 75.800 Ft / fő + IFA ( 400 Ft / fő / éj )

(amely minimum 25 fő esetén érvényes, és a programok útiköltségét nem tartalmazza)
A programokhoz idegenvezetőt biztosítunk.
Csoportkedvezmény:
– Minden 16. fő számára a szállás és az ellátás térítésmentes