Ízelítő fakultatív kirándulási lehetőségekről

Kaposvár – Bőszénfa:

Utazás autóbusszal Somogy megye székhelyére, Kaposvárra. A belvárosi séta közben megtekintjük a régi polgári épületeket, és ellátogatunk a város szülötte, Rippl-Rónai József alkotó- és lakóházába. Továbbutazunk a Somogyi –dombság egyik legszebb vidékére, a bőszénfai szarvas farmra. A kiállító teremben értékes trófeagyűjteményt tekinthetünk meg, majd traktorral látogatunk el a szarvas telepre, ahol eredeti környezetükben élnek e csodálatos, szelíd állatok. A program zárásaként kóstoló is vár minket.
Belépődíj: Rippl-Rónai Múzeum: (teljes árú) kb. 1.200 Ft/fő  

Szenna:

Utazás autóbusszal a Nostra-díjas Szennára, ahol megcsodálhatjuk a református templomot és az élő falu közepén épített skanzent.
Belépődíj: Szenna: (teljes árú): kb. 1.300 Ft/fő

Kaszópusztai kisvasutazás:

Utazás autóbusszal Kaszópusztára, onnan erdei kisvasúttal erdők között, csodálatos tájon haladunk a Baláta-tóhoz. A Baláta –tó Közép- Európa egyetlen ősláposa, természetvédelmi terület. Megismerkedhetünk e táj sokszínű élővilágával, amely felejthetetlen élményt nyújt az itt kirándulóknak.
Az erdei pihenőnél vendégfogadás is várja a vendégeket.

Berzence – Csurgó:

Utazás autóbusszal Berzencére. Ott megtekintjük az 1767-ben épült római katolikus barokk templomot, amelynek az oltár képeit id. Dorfmeister István készítette.
Továbbutazunk Csurgóra, ahol a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium parkját nézzük meg.
A program hangulatos zárásaként Csurgón, a 400 éves Csokonai pincébe borkóstolásra invitáljuk a vendégeket.

Kisbajom:

Utazás autóbusszal Kisbajomba, amely a somogyi erdőség közepén található, picike „zsákfalucska”
Itt megtekintjük az országos műemlékvédelem alatt álló református templomot és a Skanzent, amely a hajdani népi építészet emlékeit őrzi. A délelőtt során kovácsbemutatóban, lovaskocsikázásban és kosárfonásban lesz részünk. A programot kemencében sült langalló, pálinka és házi szörp kóstolás egészíti ki. Igazi különlegesség, a Kolónia Együttes roma táncbemutatója, amelyet autentikus cigányzenekar kísér.

Bogrács party:

Utazás autóbusszal a party helyszínére a Rinya-patak partjára, ahol bográcsban készült pincepörkölttel várjuk a vendégeket. A jó hangulatot fogadópálinka, egy kis sör, bor és harmonikazene garantálja.
(A program a vacsora helyett vehető igénybe.)

Kadarkút, Zsippó:

Utazás autóbusszal Kadarkútra. A Szabadkai magán arborétumban országos viszonylatban is ritkaságnak számító növényfajokkal ismerkedhetnek meg. Kadarkút Község Önkormányzata a különleges – 1032 növényt tartalmazó – kertet, helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánította.
Továbbutazás Zsippóra. A madár- és élménypark 2,5 hektáros területén, közel 100 fajta madarat köztük pávát, 37 fajta galambot, 26 tyúkfajtát, papagájokat, vízi szárnyasokat, és egyéb érdekes madarakat láthatunk. A parasztházban a paraszti élet tárgyait, ruháit, képeit tekinthetjük meg.
A park színfoltjai közé tartozik a zöld környezetben lévő szökőkút.
Belépődíj: Kadarkút: kb. 500 Ft/fő; Zsippó: kb. 500 Ft/fő

Nagybajom:

Utazás autóbusszal Nagybajomba, ahol Sárközy István Múzeumban tárlatvezetővel megtekintjük a város híres szülötteinek emlékeit. A Nagybajomi Galériában egy finom tea mellett népművészeti-, képzőművészeti- és baba kiállítást csodálhatunk meg.
Belépődíj: Múzeum: kb. 400 Ft/fő

Nagysallér:

Utazás autóbusszal Nagysallérba. Az itt található vadászházban Trófea Kiállítás és Helytörténeti Múzeum látható. A vadászház mellett került kialakításra a nagysalléri vadaspark, amely Magyarország öt nagyvadja közül a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, őznek és muflonnak ad otthont és nyújt lehetőséget a látogatóknak, hogy természetes környezetükben figyelhessék meg a vadakat. A közelben épült egy kis fakápolna, amely a Hubertus misék megtartását is lehetõvé teszi.
Rövid erdei sétával vagy autóbusszal közelíthető meg a petesmalmi tórendszer mellett található “Studinka László” Természetismereti Központ, amelyet egy régi erdészházból alakítottak át. A gróf Széchenyi Zsigmond, báró Schell József és Studinka László által kedvelt erdészlak falai mai is őrzik az elődök szellemét, amelyről az emlékszoba ad tanúságot.
Belépődíj: kb. 500 Ft/fő

 

Útközben javasolt programok:

– Nikla – A Berzsenyi Múzeum megtekintése, ahol Berzsenyi Dániel 1804-től haláláig dolgozott.
– Buzsák – Népművészetéről és különböző technikákkal készült hímzéseiről híres községben a tájház és a faluház megtekintése.
– Somogyvár – A Szent László király által felszentelt Szent Egyed bencés monostor romjainak megtekintése
– Somogyvámos (Krisna- völgy) – A Magyarországon található kis „Indiában” egy másik kultúra, világ megismerése.
– Zala – Az 1820-as években épült kúriában, a Zichy Mihály emlékház megtekintése, ahol a XIX. századi magyar festészet és grafika egyik legkiemelkedőbb alakjának műterme és alkotásai találhatók.
– Várda – A Szász-kúria megtekintése, ahol Szász Endre élt, és alkotott. A kiállításon megjelennek azok az egyedi minták, amikre a porcelán- és a kristálygyártásban valamint a szőnyegiparban örökre rátette névjegyét a művész.

 

A kirándulások min. 25 fő esetén kerülnek megszervezésre, és ezek részvételi díjáról a szállodában érdeklődjenek.

Loading...