Solar Lajos, a Napkirály – így is nevezik őt. Igaz, névrokonával ellentétben ő nem a 14., hanem az első a sorában. V.I.P. vendége a Solar Hotelnek, az igazgató maga fogadta a bejelentkezésnél. Olyannyira a szálloda kiemelt személyisége lett, hogy külön bejáratot biztosítottak számára a személyzeti folyosóra,  Itt találhatóak ugyanis a legfontosabb budoár kellékei, és itt szolgálják fel számára naponta két alkalommal a löncsöt.

Lajos, előéletét tekintve, mondhatni, hajléktalan volt. A Kossuth utcán élt, és egy bokor alatt aludt. Napi elfoglaltsága a madarak kergetésében merült ki.

Itt talán érdemes megemlítenünk, hogy Solar Lajos, “Napkirály” egy macska. A fekete-fehér színekben pompázó kandúrra már nem tudni, ki akasztotta rá a Lajos keresztnevet, de a név megragadt.

Solar Lajos –akit egyébként a vendégek is nagyon szeretnek – most már olybá tűnik, állandó lakója marad a hotelnek.  A retro hangulatú kávézó személyzete lett, engedi megsimogatni magát, és ő felel a pozitív kisugárzásért mély basszusú dorombolásával. A szolgálataiért puha, aszpikos eledelt vár el  ( Lajosnak az utóbbi időben igen kényes lett az ízlése ) . Nagyon jól érzi magát, szeret a szálló vendégei között lebzselni. A sármos kandúr sok időt tölt a recepciósokkal is, gyakran a pulton ülve fogadja az érkezőket. . Külön izgalom számára, amikor a vendéget kedvenc kutyája is elkíséri. Igazi házigazdaként fogadja őket is, nem vet rájuk „ ferde „ pillantást, bár a szeme sarkából minden mozdulatukat figyeli.

Mivel a szálloda állatbarát szálláshely ( szívesen fogad négylábú kedvenceket is  ), az elmúlt időszakban kiderült, kandúrunknak helye van a Solar csapatban .

A szálloda munkatársaival együtt mindent megtesz annak érdekében, hogy az itt üdülő vendégek egy „ nagy családban „ érezzék magukat.

A dolgozók és Lajos szeretettel várnak mindenkit, aki igazi pihenésre, gyógyulásra, élménydús kirándulásra, vagy egyszerűen csak kikapcsolódásra vágyik.

Loading...